Sabrina Schapendonk

Hoofd Styling

Ik ben Sabrina en sinds 1997 werkzaam in de modebranche. Nadat ik de Modevakschool in Tilburg heb afgerond ben ik fulltime gaan werken bij een kledingboutique als verkoopster en etaleur. Daarna ging ik naast een studie PR bij Schoevers aan de slag bij een multibrand winkelketen.

Dit was een jong en dynamisch bedrijf waar ik alle kansen greep die voorhanden lagen om door te groeien en dat gebeurde, binnen no-time werd ik van bedrijfsleidster een allround manager en inkoopster. Deze ervaring bleek een goede leerschool, want na zeven jaar in het retailvak gewerkt te hebben, werd ik sales representative voor No.l.ita in Amsterdam. Later weer terug naar mijn vertrouwde Brabant waar ik als sales manager en agent voor DRYKORN werkte.

Styling zit dus in mijn DNA, want met zo’n achtergrond kun je je voorstellen dat er naast mijn commerciële activiteiten ook een hoop creativiteit aan bod kwam. Vandaar dat ik een jaar of vijf geleden heb besloten om me helemaal te focussen op styling. Lucky for me is dat zo’n breed begrip dat ik voor de leukste styling klussen word gevraagd. Denk aan styling van collecties voor modeshows, styling tijdens het ontwerpproces van kleding collecties, styling van showrooms, lookbooks en catalogi voor schoenen en kleding, maar ook personal styling en closet styling! En sinds dit jaar mag ik mijn kennis overdragen en geef ik les als educator Personal Styling op de Styleschool ByDanie in het World Fashion Centre in Amsterdam